Hvad er e-læring?

Hvad er e-læring?

E-læring, også kaldet e-learning, er elektronisk læring, som kan foregå via computer, tablet eller på smartphone hos den enkelte kursists.
E-læring er en værdifuld metode til at skabe kompetenceudvikling, intern uddannelse, og videndeling, og kan gennemføres uanset tid og sted. Det er ligeledes omkostningsbesparende i forhold til tilstedeværelseskurser, idet der både spares tid og omkostninger ved underviser, materialer, lokaler, forplejning og meget andet.

E-læring er et fleksibelt værktøj, som skaber mulighed for læring i det tidsrum og tempo, der passer det enkelte individ bedst. Deltageren har derudover også mulighed for, at repetere det stof som de ikke umiddelbart forstår, uden at opholde andre deltagere.
Modtageren bliver involveret i læringen gennem e-læringens interaktive elementer. Ved samspillet mellem passende tekst, audio, relevant grafik og quizzer kan e-læring bedre sørge for, at modtageren husker budskabet. På den måde har e-læring mulighed for at skabe adfærds ændring, hvis indholdet formidles på en underholdende måde, der passer til målgruppens læringsstil og hverdag.

Du kan se en infografik om e-læring lige her: