Sådan evaluerer du dit online kursus

Sådan evaluerer du dit online kursus

Er du nysgerrig omkring hvorvidt dit e-læringskursus for dine medarbejdere har været en succes? Eller måske er du stadig i udviklingsfasen og har brug for feedback før du går videre. Hvis du tænker ”Ja, det er mig!” til en af de situationer, så er det tid til at evaluere dit e-læringskursus.

Evaluering gør det muligt for dig, at vurdere hvor effektivt dit e-læringskursus er, hvordan det gavner din organisation og hvad der skal ændres for at skabe bedre resultater næste gang. Uanset om du er i tvivl om, hvordan du skal evaluere dit e-læringskursus eller om du gerne vil forbedre din evaluerings strategi, så er der tips, så kommer der her nogle tips, som kan hjælpe dig!

evaluering
brugertest

Lav brugertests i god tid

Brugertests er en essentiel del af at skabe succesfuld e-læring, da det skaber mulighed for at løse mange problemer inden det egentlige kursus begynder. Hvis du inkorporerer brugertests tidligt i udviklingsfasen, så kan du undgå at skulle starte forfra i processen efter at have brugt timer eller dage på at udvikle det

Test dine modtagere

Brugertests under udviklingen er værdifuld, men der er altid plads til forbedring. Ved at teste de faktiske modtagere efter kurset – i modsætning til testbrugere – kan du finde ud af, hvad du skal gøre bedre til næste gang du skal udvikle e-læring. Du kan enten få læringsresultaterne i en formel, post-kursus vurdering eller ved en simpel quiz for at vise fremskridt i løbet af kurset.

spørg dine modtagere feedback

Spørg dine modtagere hvad de har lært

Efter du har samlet dine modtageres læringsresultater, vil du nok gerne vide, hvad de
egentlig tænker om e-læringskurset. En undersøgelse eller spørgeskema er en god måde
at få dine modtageres meninger efter kurset er slut.
Med en undersøgelse kan du spørge dine modtagere direkte omkring de ting du gerne
vil vide.

Her er et par eksempler på spørgsmål du kan stille:

  • Hvad har du lært ved dette kursus?
  • Var der noget materiale i e-læringskurset som var uklart eller svært at forstå?
  • Hvad vil du gøre anderledes i dit job efter at have fuldført dette e-læringskursus?