5 gode grunde til at bruge videoer i e-læring

5 gode grunde til at bruge videoer i e-læring

Hvis du nogensinde har set e-læring hvor der indgår video, så har du måske lagt mærke til hvor meget det giver dig som tilskuer. Videoer tilføjer det ”menneskelige” element til e-læring. Eksperter indenfor pædagogik og formidling fortæller, at det er bedre at illustrere en færdighed end at fortælle om den. Ved visuelt at demonstrere færdighederne bliver det nemmere at fange kursistens opmærksomhed fra starten.

Nedenfor kan du læse nogle essentielle tips til hvordan du kan gøre brug af e-læring i videoer:

Gør formålet med videoen klart fra start

Før du går i gang med videoen er det en god ide at lave et storyboard og et manuskript baseret på læringsmålet. Klik her for at læse om læringsmål i e-læring (Link).

Når dine intentioner med videoen er klare, så vil du have lettere ved at formidle budskabet. Et klart mål er til videoer hvad tema er til film. Helt centralt.

Vær konkret

Selve historien for hver læringsmål kan være lang, men det er vigtigt at det bliver præsenteret i korte segmenter. Længden er med at sikre, at kursisten kan holde koncentrationen, og informationen skal derfor være nemt at fordøje (omkring 1-2 minutter).

Vær konkret i e-læringen
tekst i video

Tekst på videoen

Dine kursister vil også drage fordel af tekst på videoerne. Ved at tilføje tekst bliver det lettere for koristerne at tage noter, samtidig med at de vil have lettere ved at følge med. Samtidig er det også lettere for personer der ikke taler flydende dansk at følge med i budskabet.

Skærmbilleder

Simulationsvideoer er et enestående redskab i videoer. De optager en proces eller brugen af en applikation igennem skræm optagelses software. Du kan endda indsætte interaktivitets simulationer.

For eksempel:

Du skal lære din kursist hvordan man laver en pivot tabel i Excel. Du kan lave en video, hvor du optager hvordan du selv laver tabellen og indsætte det i en video, hvor du fortæller om hvordan du gør.

skærmbilleder i video

Voice-over i videoer

Tilføj voice-over til dine videoer. Du kan godt optage din egen stemme, så længe du bare sørger for at være livlig og tale tydeligt, så kursisten ikke skal anstrenge sig for at lytte. Voice-overs er nemmere at forbedre nu til dags, fordi der findes adskillige hjemmesider der tilbyder professionelle voice-over services til en billig pris.

Efter at video udvikling og redigering er blevet tilgængeligt på håndholdte enheder, er det blevet lettere at producere video, som også er meget eftertragtet i e-lærings industrien. Derudover er det rigtig sjovt at lave dem 🙂