SÅ ER ADOBE CAPTIVATE 2019 HER

Så er Adobe Captivate 2019 her

Jacob Hokland

Så har Adobe udgivet en ny udgave af deres e-læringsprogram. Navnet er Adobe Captivate 2019. Versionen byder på både forbedringer af eksisterende værktøjer, samt nye funktioner, som fører dit arbejde med e-læring ind i den virtuelle verden. I første omgang får du her en opremsning af de mest markante nyheder, præsenteret af vores e-læringsekspert Jacob Hokland.

Virtual Reality

Importer dine 360-grader fotos og anvend dem til realistisk træning ved at tilføje klikbokse og ikoner, hvor kursisten skal navigere rundt i realistiske arbejdsmiljøer. Ved brug af hotspots, som kan kædes sammen, kan du lave træningsscenarier, hvor kursisten bliver taget på en rejse – enten ved hjælp af musen eller ved at iføre sig VR-briller.

Lettere håndtering af quizzer

Indtil nu har det været lidt af en opgave at kopiere spørgsmål og svartekster ind i Captivate. Den eneste mulige metode har reelt været klip-og-kopier-tidsrøveren. Endelig har Adobe forstået, hvor stor et irritationsmoment, det har været. Løsningen er Excel- og CSV-filer. Udfyld et præudviklet Excel-ark og eksporter indholdet til en CSV-fil – (bemærk, det kræver, at du minimum har Microsoft Office 2013). Dernæst skal du blot importere filen i Captivate.

Fluid boxes version 2.0

I 2017-versionen dukkede Fluid boxes (flydende bokse) op for første gang. Meningen var, at det skulle være lettere at udvikle mobilvenlig e-læring. Imidlertid har der været plads til så mange forbedringer, at de færreste så nogle idé i at anvende fluid boxes. Om Fluid Boxes i 2019 bliver et habilt værktøj, vil tiden vise.

Interaktive videoer

Gør YouTube-videoer, og videoer du selv importerer i Captivate, interaktive ved hjælp af overlay slides. Du kan blandt andet lave en handling i et quiz-slide, som fører brugeren til et bestemt tidspunkt i en video, hvis spørgsmålet ikke er korrekt besvaret.

Live device preview

Hidtil har den eneste sikre måde at kunne kvalitetssikre, hvordan ens Captivate-projekt vil tage sig ud på forskellige mobile enheder, været at eksportere e-læringskurser til en SCORM-pakker og bruge tid på at uploade og afspille dem på en LMS-Platform. I 2019 kommer det til at gå meget hurtigere. I Preview-fanen på båndet er der nu mulighed for at klikke på ikonet ”Live preview on Devices”, hvor der automatisk bliver genereret et link, som indeholder en QR-kode. Det eneste testerne behøver at gøre er at scanne koden med den mobil eller tablet, de anvender.

Tilføj Overlay slides

Tilføj en ny dimension af interaktivitet på optagede eller streamede videoer med overlay slides. Du kan nu markere ethvert slide og indsætte det på din video tidslinje. Dette gør det muligt for dig, at tilføje flere interaktive lag, som vil forbedre kursistens engagement under e-læringskurset.

PowerPoint til responsivt design

Som noget nyt kan du nu importere PowerPoint præsentationer til Adobe Captivate med bare et par enkle klik. På den måde kan du nemt transformere din kedelige power præsentation til et interaktivt kursus i Captivate.

Optag skærmoptagelser i Captivate

Du kan nu optage skærmoptagelser i Adobe Captivate 2019, og på den måde kan du nemt lave blogindlæg eller andre forklaringer. Det eneste du skal bruge er et webkamera til at optage lyd.

Husk at gemme en backup af dine tidligere projekter i 2017 inden du åbner dem i 2019. Der kan være ting, som ikke er helt bagud-kompatible.

Prøv Captivate 2019 gratis i 30 dage ved at besøge denne side.