Tip til at lave din PowerPoint præsentation om til e-læring

Tip til at lave din PowerPoint præsentation om til e-læring

I dette blogindlæg giver vi dig gode råd til, hvordan du laver e-læring ud fra din eksisterende PowerPoint præsentation. Selv om det umiddelbart kan virke ret simpelt, er der dog et par fælder, som man skal tage højde for inden man går i gang.
Bare rolig – du er rigtig godt på vej, fordi du allerede har klargjort retningen og fundet frem til, hvad du vil formidle, når du sidder med din PowerPoint præsentation klar til brug.

Du sidder med et ønske om, at din modtager bliver oplyst og sikkert også skal ændre sin adfærd. Til det vil vi give dig nogle tricks.

UNDERVISNING AF SLUT- OG SUPERBRUGERE HOS PROLEARNING

Fælden ved at genbruge sin PowerPoint er, at man nemt kan tænke, at det er en god ide at kopiere indhold fra PowerPoint direkte over i e-læringen. Det kan være at siden bliver sat op på samme måde, så det indeholder fx samme, dog mere uddybende bullets eller billeder, og så bare en knap til at gå videre til næste slide. Det er bare enormt kedeligt for din modtager og kræver rigtig meget for at huske budskaberne og i sidste ende ændrer adfærd. Vi anbefaler ikke denne metode.

e-læring blogindæg

PowerPoint præsentation bliver oftest leveret med en person, der står og præsenterer ud fra det. E-læringen bliver ’kun’ præsenteret på en skærm, og kræver derfor mere end bare bullets for at være succesfuld, i forhold til at kursisten rent faktisk kan forstå og huske indholdet. Du skal finde på noget der kan erstatte det blikfang og aktivitet en virkelig person bringer.

E-learning sparer tid i hele organisationen

I et oplæg kan du hurtig tale om mange emner, inddrage dine modtagere og komme på afveje i forhold til det du har forberedt. E-læring bør ofte være en del kortere end din præsentation. Skær ind til benet og fat dig i korthed i forhold til dine budskaber.

Tips til at gøre dit e-læring motiverende
For at få det bedste udbytte bør du udfordre den gængse præsentationsform, som fx billeder og bullets. E-læring kræver, at du konstant motiverer din modtager til at fastholde sin opmærksomhed – med andre ord er det vigtigt at du underholder.
Stil dig selv følgende spørgsmål:

e-læring introduktion til nye medarbejdere

Kan jeg ved hjælp af en figur eller ikoner lave knapper der afslører tekst, billede, speak eller video?

Kurser brug E-LÆRING SOM OPSLAGSVÆRK

Skal du lave en produktpræsentation kan det være en fordel, at der på billedet af produktet bliver placeret knapper, der ved klik afslører tekst eller speak, der er med til at beskrive produktet

e-læring blogindæg

Kunne du gøre brug af et objekt eller en figur til at forstærke indholdet og ved hjælp af små informationsbokse formidler budskaber? Informationsboksene kan komme frem, når du bevæger din mus henover elementet (kaldes en hover-boks)

Læringstile

Vil det være en god ide at bruge animation på din side? Er der speak på din side kan du sørge for at billeder/ikoner og eller tekst kommer frem samtidig med, at det bliver fortalt.

e-læring blogindæg

Du kan bruge en gennemgående person (billede af virkelig person eller tegnet person), der ved hjælp af talebokse hjælper din modtager igennem e-læringen

Blended learning strategi

Du kan lave faneblade, hvor kursisten klikker, der på hver side har tekst og billeder eller figurer.