Krav til din PC for at du kan arbejde med Adobe Captivate

Så stærk skal din computer være for at køre Captivate

I Captivate arbejder du både med lyd, grafik, video og animationer. Det betyder, at du er nødt til at tænke på, hvilke systemkrav din computer lever op til. Din computer bliver nød til at kunne trække en hel del, før den kan bruges til at udvikle e-læring i Adobe Captivate. Hvis du gerne vil vide hvad kravene er, så kan du læse videre i blogindlægget.

E-læring hvad er det

Skærm

Vores erfaring er, at færdige e-læringsprojekter, skal have en vinduestørrelse på 1280×720, for at e-kursisterne får den bedste oplevelse. Når du arbejder med et projekt i Captivate, har du en masse værktøjer åben på samme tid. Fx Timeline, Properties og menulinjen.

Derfor anbefaler vi, at du bruger en skærm, der minimum har en opløsning på 1980×1080 (Full HD), så du både kan se canvas/lærredet i 1:1 og de funktioner i Captivate, som du er i gang med at anvende, uden at skulle scrolle med musen eller minimere vinduer.

Vil du have endnu mere plads, kan du overveje at benytte to skærme.

Udvikling af e-læring

Harddisk

Du vil hurtigt opdage, at et e-læringsprojekt nemt kan indeholde flere hundrede indholdselementer.

Det betyder, at din harddisk ikke får lov til at holde meget fri, når du arbejder i det.

Indeholder din computer udelukkende en mekanisk harddisk, som er bygget op om en roterende magnetskive (HDD), kan du overveje at få eftermonteret en SSD-disk, der er en form for et stort hukommelseskort, som arbejder hurtigt.

Oplæg og tilbud

Ram

Captivate bruger en del ram/hukommelse. Er der ikke nok ram, vil den slås om at få lov til at anvende det der er, med alle andre programmer, som du har åben samtidig.

Det du risikerer er, at Captivate ”fryser” og lukker pludseligt. Vores erfaring er, at programmet fungerer bedst, når din computer har mindst 8 gigabyte ram.

Go live

CPU/Processor

Når du kopierer slides og indholdsobjekter i Captivate, er der brug for en hel del regnekraft. Derfor er vores råd, at computeren som minimum har en processor, der svarer til en Intel i5 (6. generation).

Produktion af indhold

Nyttige tips

Captivate skal kunne åbnes som administrator, ellers vil der være flere ting i programmet, der ikke virker.

Det drejer sig blandt andet om software-simulation og skærmoptagelser. Får du brug for at optage lyd, kan du med fordel overveje at købe et godt headset.

Bliver Captivate installeret på en bærbar computer, kan en ekstern mus også være nyttig.