Brug din målgruppe til at teste e-læringen

Brug testgrupper til at optimere din e-læring endnu bedre

E-læring skal ses og bruges. Det giver sig selv. Men hvordan får man folk til at se og bruge det? Det er en anden side af sagen. Hos ProLearning oplever vi, at noget af det allerbedste vi kan gøre er at inddrage de mennesker, der rent faktisk skal se og bruge vores e-læring. Vi bruger ofte testgrupper til e-læringsoptimering.

e-læring introduktion til nye medarbejdere

Fordel ved at bruge testgruppe

Slutbrugerne skal have vores produkt mellem hænderne, fordi de viser os, hvordan lige netop de kunne tænke sig at bruge e-læringen. De viser os, hvad de synes er spændende, hvad der er kedeligt – er testen for svær eller for let. Og de ved helt klart bedst, for det er dem, det skal give mening for. Det er dem, der skal lære noget, de kan bruge

Læringstile

Brug din testgruppe struktureret og få hjælp til din e-læringsoptimering.

Vi bruger altid lang tid på vores gennemsynsfase, da det gør vores e-læring bedre og sjovere for brugeren. Det vigtige i de her gennemsyn er, at de bevæger sig uden for den projektgruppe, der laver e-læringen. For alle der har været med til at lave e-læringen kan risikere at stirre sig blind på den. Løsninger, formuleringer og hvor man kan klikke eller ikke kan klikke bliver let selvfølgeligheder. Man har derfor brug for nogle andre øjne, der kan se projektet uden at være forudindtagede.

Derfor anbefaler vi, at man bruger en testgruppe, der svarer til de personer, der i sidste ende skal se og bruge e-læringen. Det vigtige når man bruger sådan en gruppe er at sørge for at få nogle gode svar med fra testen og have tid til at arbejde med gruppens feedback.

E-LÆRING OG ONLINE EVALUERING

Gratis evalueringsark

Vi har lavet et evalueringsark til testpersoner, der kommer hele vejen rundt om e-læringen, så du kan være helt sikker på, at testpersonerne får noteret alt det de har tænkt over. Evalueringsarket er nemt at bruge og spørger både ind til det faglige indhold, funktion og navigation. Du får derfor virkelig meget relevant information, du kan bruge til at gøre e-læringen skarpere.

Vi håber at stærk feedback kan gøre dine e-læringsprojekter endnu bedre og at vores evalueringsskema kan hjælpe med til det!