Ny opdatering til Adobe Captivate 2019

REVIEW: ADOBE CAPTIVATE 2019 OPDATERING 2

Adobe arbejder hele tiden på at forbedre brugeroplevelsen i Adobe Captivate, og derfor er der kommet en opdatering til programmet i juli, som er version 11.5. Opdateringen er den største gratis opdatering til Adobe Captivate, der nogensinde er udkommet. For at du kan hente opdateringen skal du have Adobe Captivate version 11.0.0.243 eller 11.0.1.266. Du kan læse om, hvad du skal have på plads før du kan hente opdateringen ved at klikke her. Herunder kan du læse vores review af de opdaterede funktionaliteter.

Asset Panelet er opdateret

Det nye Asset Panel har samme funktioner som tidligere, dog med et par tilføjelser, og en ny lokation. I det nye Asset Panel kan du blandt andet finde ikoner, knapper og et lager af andet materiale, så som drag and drop elementer, samt click og reveal, som du gratis kan downloade og bruge i din e-læring.

captivate 2019 assets
ordbog e-læring tekniske begreber

Quick start pre-definerede projekter

Adobe har været behjælpelige ved at udvikle seks nye projekter, hvor layout, interaktioner og quizzer med advanced actions og variabler er udviklet. Du kan både vælge hele projekter, men også enkelte slides. Du skal dermed bare indsætte dit indhold, og så er du klar! Vi synes, at det kan være en ulempe at bruge predefinerede projekter, idet det nogengange kan være en fordel at tilpasse designet, så det passer til netop din organisation. Men det er ikke ligetil, når du bruger Adobe Captivates temaer. Det skal du være opmærksom på, hvis du vælger at benytte dem.

ordbog e-læring ikon prolearning

Interaktive videoer fra Vimeo

Som noget nyt kan du tilføje videoer fra Vimeo, som du tidligere har kunnet med YouTube videoer. Du kan enten indsætte dem, som element, eller gøre dem interaktive ved at tilføje informerende slides eller videns tjek undervejs i videoen. Du kan læse mere om hvordan du tilføjer simpelthen interaktivitet undervejs i videoer i dette blogindlæg. Vi synes, at dette er en rigtig god nyhed, fordi vi bruger altid Vimeo til at hoste vores videoer. Vi synes Vimeo fungerer bedst, fordi det er et mere professionelt værktøj, med flere tilpasningsmuligheder. Når vi arbejder med større e-læringsprojekter, der ofte har mange videoer, så hoster vi altid videoer andetsteds. På den måde undgår vi, at e-læringen bliver for tung at køre, fordi den simpelthen fylder mindre.

ordbog e-læring tekniske begreber

Simplificeret brug af forgrening

Tidligere har det været ret så kompliceret at skabe e-læringskurser med flere moduler, som dermed forgrener sig. Du skulle lave ”multiple variables” og komplicerede Advanced Actions, for at dette kunne lade sig gøre tidligere. Med den nye opdatering kommer muligheden for, i Quick Start at vælge ”branching slides”, som gør det nemt for dig at skabe en logisk branching uden brug af advanced actions. Det eneste du skal være opmærksom på, er at bruge de korrekte navne på slides, states og objekter, for at Captivate kan automatisere branching.

Brug et billede som knap

Dette synes vi er en meget god nyhed – og er noget som vi har sukket længe efter! Vi bruger ofte billeder eller ikoner som knapper, fordi vi synes det giver mulighed for at individualisere udseendet på knapper, så det passer til det givne e-læringskursus. Tidligere har det være ret kringlet at bruge et billede som en knap, idet vi skulle tilføje en shape, og indsætte ”image fill”, og derfor vælge ”use as button”, men nu har Adobe gjort det lettere, idet vi nu kan bruge tilføje flueben i ”use as button” på en billedefil. Derudover har vi tidligere brugt Adobe Photoshop til at redigere billederne, så de passer til alle states. Dette undgår vi nu, idet Adobe Captivates eget billederedigeringsværktøj gør det muligt at redigere billedeknappen. Vi synes, at denne opdatering er yderst brugbar, og den gør at vi kommer til at spare tid, når vi udvikler e-læring i fremtiden.

Kopier og indsæt udseende på elementer, så som objekter og tekst

Du kan nu reducere den tid, som du bruger på at udvikle e-læringen ved at kopiere stilen på et objekt, til en eller flere andre objekter. Dermed kan dy nemt kopiere formatering, så som farve, font, og kant til forskellige objekter og tekster i din e-læring. Se i videoen herunder, hvordan du gør.

Forbedring af Virtual Reality

Da Adobe Captivate 2019 udkom, havde du for første gang muligheden for at tilføje virtual reality i din e-læring – dog i meget begrænset omfang. Med denne nye opdatering er der kommet en bred vifte af nye muligheder, du kan bl.a. som noget nyt bruge hotspots til at vise tekster eller billeder og du kan tilmed afspille en lydfil eller video i den virtuelle reality.

Konklusion

Vi synes, at denne opdatering er virkelig væsentlig i forhold til at udvikle e-læring ved brug af Adobe Captivate 2019. Opdateringen kommer til at effektivisere meget af vores arbejde, og mange af de nye funktioner har vi sukket efter i meget lang tid, så vi er generelt meget positive over Adobe Captivate opdatering 2.

Sådan henter du opdateringen:

I videoen herunder kan du se en videoguide, der viser dig hvordan du installerer Adobe Captivate opdatering 2.