Vi har testet Articulate Rise 360

Vi har testet Articulate Rise 360

Der kommer hele tiden nye værktøjer til at arbejde med e-læring. Vi forsøger selvfølgelig at holde os opdateret og har derfor testet Articulates program Rise 360. Det er spændende program med masser af fordele, men også visse begrænsninger. Vi deler derfor i dette blogindlæg vores erfaringer med dig.

Brugervenligheden er i top

Den klart største fordel ved Articulate Rise er brugervenligheden. Programmets brugergrænseflade kan sammenlignes med den vi kender fra content management systemer, så som WordPress og Umbraco. Her kan du frit kan vælge hvilke indholdselementer du vil bruge, som f.eks. et tekststykke, en video eller en quiz. Du kan tilmed rykke disse rundt med drag-and-drop funktionen. Det er enormt intuitivt og lige til at bruge.

Hjemmesidedesignet er stilsikkert og velkendt

Med Articulate Rise er designprocessen i e-læring meget simplificeret. Når du bruger programmet tager du udgangspunkt i en fast skabelon. Det sikrer, at indholdet ser ensartet og stilrent ud. Udseendet på din e-læring kommer til at simulere en hjemmeside, hvor du kan scrolle op og ned på siden og navigere i en menu i venstre side (se et eksempel her). E-læring lavet i Articulate Rise vil derfor været letgenkendeligt og nemt at navigere rundt i for de fleste. Omvendt er det også begrænsende, at tage udgangspunkt i prædefinerede skabeloner, idet designet er meget fastlåst. Det er ikke muligt at ændre ret meget andet end temafarverne. Alle sider lavet i Articulate Rise vil derfor ligne hinanden en smule, hvilket kan være negativt, hvis du gerne vil give din e-læring særpræg. Vi anbefaler som udgangspunkt altid, at du tilpasser e-læringen til din målgrupper, fordi genkendelig kan skabe motivation for din kursist.

Muligheder for interaktivitet

Modulerne i Articulate Rise giver mulighed for at lave simpel interaktivitet i din e-læring. Generelt understøtter programmet en vifte af funktionaliteter f.eks. multiple choice quizzer, billeder med click-områder og flash cards. Programmet har dog ikke mulighed for at lave mere avancerede funktioner, så som forgreninger eller andet, der ligger udenfor standarden.

Det ekstra krydderi

Articulate Rise har en række små funktioner, der giver programmet lidt ekstra. For eksempel er det let at finde billeder i Rises eget stockfoto-arkiv. Alle billeder er rettighedsfri og kan sættes ind med få klik. Hvilket gør det fantastisk nemt, at finde og bruge et billede. Articulate Rise har desuden sørget for, at alle overgange mellem sider er animeret på en tilfredsstillende måde, der gør navigationen på siden behagelig.

Alt i alt:

Rise er et super brugervenligt program, der er nemt at samle op og bruge, men de meget begrænsede muligheder for at lave sit eget design gør, at det er meget svært at lave noget, der skiller sig ud. Rise er altså et sikkert værktøj med mange fine funktioner, men lige så snart opgaven kræver en lidt mere avanceret tilgang eller en større grad af interaktivitet, kommer programmet desværre til korte.

Prøv Articulate Rise her: https://360.articulate.com/