Sådan bygger du dine egne pause/play knapper

Afspilningskontrol i Captivate

Den indbyggede Playback Control i Adobe Captivate er som et gammelt joggingsæt. Det er praktisk at have, mens man arbejder i haven, men når man skal ud i byen, vil man hellere have noget pænere på.

Man kan godt nok selv bestemme, hvilke knapper, der skal være, man kan tilpasse farver, og der er forskellige ”themes” at vælge imellem, men de har alle det til fælles, at de sandsynligvis ikke passer ind i det visuelle udtryk, dit e-læringsmodul ellers har. Der er også en række funktionalitetsmæssige ulemper, der betyder, at vi helt fraråder at bruge den indbyggede playback control i Captivate-projekter. Derfor har vi lavet en guide til at lave de mest nødvendige funktioner selv, så du kan skifte campinghabitten ud med søndagstøjet, når dine Captivate-projekter skal ud i verden.

I denne række af blogindlæg, viser vi dig, hvordan du kan lave

  • En pause/play-knap
  • En progress-bar
  • En spol tilbage-knap

Men først kan vi skille os af med den indbyggede playbar. Klik på Themes i menulinjen og vælg Skin Editor.

Her fjerner du fluebenet fra ’Show Playback Control’. Nu klikker du på knappen med den blå firkant og fjerner fluebenet fra ’Show Borders’.

Sådan.

Det første vi nu har brug for, er en mulighed for at stoppe og starte afspilningen.

Herunder kan du se en trin-for-trin videogennemgang af hele forløbet, der er beskrevet her i blogindlægget.

Pause/play

Start med at lave to objekter – den ene skal være pause-knap, den anden skal være play-knap. Vi har lavet en pakke med knapper som billeder, du gerne må få – download dem her. Du kan også bruge Shapes eller finde noget i Adobes Assets-menu – det er kun vigtigt at de passer sammen og har samme størrelse. Undgå Captivates Button-objekter – de giver dig langt færre muligheder.

Når du har indsat de to objekter, vælger du ’Use as Button’ under Properties og fjerner flueben fra ’Pause After’ under Timing. Nu er du klar til at få dem til at virke.

To knapper ved siden af hinanden

Den simpleste mulighed er at placere knapperne ved siden af hinanden. Derefter vælger du din pause-knap, kigger under Properties i højre side og vælger fanen Actions midt på siden. On Success vælger du ’Pause’ som action. Nu gør du det samme med play-knappen og vælger ’Continue’ som action.

Og så virker de.

Det er dog lidt klodset, at de ligger der ved siden af hinanden som på en kassettebåndoptager. I næste indlæg, viser vi hvordan du kan kombinere de to knapper til en enkelt.

Inden vi går videre, kan vi lige sørge for, at knapperne ser godt ud, og er rare at bruge. Som det første kan vi kigge på indstillingerne under Actions-fanen i Properties. Under ’Others’ kan vi vælge, om musen skal vise en hånd, når den er over knappen, om den skal kræve dobbeltklik og om, der skal afspilles en klik-lyd. Klik-lyden er ikke så elegant, så lad os sætte flueben ved Disable Click Sound, og lade resten stå, som det er.

I toppen af Properties-fanen, lige under navnet, kan vi se knappens Object States. Nu står den på normal, men da vi lavede den til en knap, fik den automatisk en RollOver, som vi kan se, når vi går ind i State View, ude i Filmstrippen i venstre side. Hvis du bruger vores knapper, vælger du blot RollOver-staten og klikker på billedfilen under Properties og finder Hover-udgaven af knappen. Ellers prøv at lege med at få den til at blive en anelse mørkere eller lysere i RollOver. Det kan du gøre ved at klikke på Edit Image, når du ser på den rigtige state.